Hej! Nazywam się Ida, walczę z wagą od ok 18 roku życia.
Zatem minęło już prawie 10 lat, wprawdzie straciłam ok 50 kg.. ale moja waga nadal pozostawia wiele do życzenia. Dla jasności - w wieku 18 lat dobiłam do 120 kg!
Dzisiaj
chciałabym zaproponować Wam prosty sposób na kasze.
Możliwe,
że już go znacie ale dla mnie to absolutna nowość.
Gotowanie
kaszy bywa uciążliwe, ile razy klepałyśmy w google „ile szklanek wody na
szklankę (jakiejś tam) kaszy”,” ile minut gotuję się kaszę”, „jak gotować kaszę
jaglaną”..
A po
zakończeniu gotowania, zaskoczenie.. kasza i tak za twarda/ miękka/lepka no i
klawiatura cała pokryta żarciem.
Ale
koniec z tym!
Całkiem
niedawno, przy okazji rozmowy o kaszy, koleżanka zdradziła mi swój sekret.
Tutaj
podziękowania dla „koleżanki” :)
Przed
wyjściem do pracy wsypuje kaszę do termosu i zalewa ją w odpowiedniej proporcji
wodą ( dla mnie 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody)! W ten sposób po powrocie
do domu ma gotową, ciepłą i idealnie przygotowaną kaszę do obiadku.
Postanowiłam
spróbować.. jaki wniosek? Banalnie proste, wygodne, kasza idealnie sypka, zero
ziarenek pod klawiaturą, a dla oszczędnych dodatkowy plus – mniejsze zużycie gazu
i wody, bo i zmywania niewiele :)
Prosty
sposób, który mogłabym zachwalać godzinami, tylko po co?
Spróbujcie
same :)
Jak gotuje się kasze
ile minut gotować kaszę
ile szklanek wody na szklankę kaszy
jak ugotować kaszę
jak ugotować kaszę jaglaną gryczaną jęczmienną kuskus bulgur