Jak gotować kasze...
Kasza, kasza i jeszcze raz
kasza :)
Dzisiaj
chciałabym zaproponować Wam prosty sposób na kasze.
Możliwe,
że już go znacie ale dla mnie to absolutna nowość.
Gotowanie
kaszy bywa uciążliwe, ile razy klepałyśmy w google „ile szklanek wody na
szklankę (jakiejś tam) kaszy”,” ile minut gotuję się kaszę”, „jak gotować kaszę
jaglaną”..
A po
zakończeniu gotowania, zaskoczenie.. kasza i tak za twarda/ miękka/lepka no i
klawiatura cała pokryta żarciem.
Ale
koniec z tym!
Całkiem
niedawno, przy okazji rozmowy o kaszy, koleżanka zdradziła mi swój sekret.
Tutaj
podziękowania dla „koleżanki” :)
Przed
wyjściem do pracy wsypuje kaszę do termosu i zalewa ją w odpowiedniej proporcji
wodą ( dla mnie 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody)! W ten sposób po powrocie
do domu ma gotową, ciepłą i idealnie przygotowaną kaszę do obiadku.
Postanowiłam
spróbować.. jaki wniosek? Banalnie proste, wygodne, kasza idealnie sypka, zero
ziarenek pod klawiaturą, a dla oszczędnych dodatkowy plus – mniejsze zużycie gazu
i wody, bo i zmywania niewiele :)
Prosty
sposób, który mogłabym zachwalać godzinami, tylko po co?
Spróbujcie
same :)
Jak gotuje się kasze
ile minut gotować kaszę
ile szklanek wody na szklankę kaszy
jak ugotować kaszę
jak ugotować kaszę jaglaną gryczaną jęczmienną kuskus bulgur